Geboortetrauma’s

Een bevalling is een spannende en intieme gebeurtenis. Een ervaring waarbij je als vrouw in je oerkracht komt. Maar wat als je als barende vrouw de regie over je eigen bevalling kwijt raakt? Wanneer je bevalling overgenomen wordt door een zorgverlener, kan dit een heel traumatische ervaring worden. Geboortetrauma komt vaker voor dan je misschien denkt.

Veel vrouwen worden bijvoorbeeld zonder toestemming ingeleid, getoucheerd of ingeknipt. Keuzes worden vaak gemaakt in het belang van het kind en niet van de moeder. Wanneer je als vrouw uit je autonomie gehaald wordt, geeft dat stress en dat leidt vervolgens tot trauma.

 De emotionele staat van de moeder is ook erg belangrijk voor het ongeboren kind. Baby’s voelen de emotie van hun moeder en nemen deze emotie over. Zo ontstaat er een emotionele blauwdruk. Emoties waar iemand zijn/haar hele leven last van kan hebben.

 Geboorte kan een verscheidenheid aan emotionele blokkades geven. Met NEI kunnen we deze blokkade opsporen en integreren, zodat je er geen last meer van hebt. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, je hoeft ook niets te weten van je geboorte. Al deze emotionele processen spelen zich namelijk onbewust af.

 Een aantal voorbeelden van blokkades rondom geboorte en tot welke emotie dit kan leiden:

   Stress bij moeder of kind

   Hoge spierspanning, moeite hebben met stilzitten of onrust in het lijf.

   Keizersnede

   Ervaart hulp als manipulatie, moeite met grenzen aangeven of minder vertrouwen hebben in eigen kunnen

   Stuitligging

   Moeite met eigen plek innemen, doet graag dingen op zijn manier en kan daarin bepalend zijn naar anderen of moeite met mensen die hem overtuigen iets op een andere manier te doen

    

   Alleen geboren tweeling

   Alleen geboren tweeling: kiest moeilijk voor zichzelf, altijd op zoek naar zijn andere helft of voelt zich verloren en eenzaam

   Navel Omstrengeling

   Doodsangst, moeite hebben met slikken of niets om je nek kunnen verdragen

   Vacuum verlossing

   Angst, moeite hebben met het vinden van je eigen weg of moeilijk keuzes kunnen maken

   Inleiding

   Voelt zich opgejaagd, overtuiging dat de ander het altijd beter weet/kan of niet zelf initiatief kunnen nemen in het leven

   Langdurige geboorte

   Ervaart zichzelf als teleurstelling, gefrustreerd of het leven is hard en voelt als een strijd

   Bij NEI therapie valt het masker even af. Je gaat recht naar de blokkades die er op dat moment spelen.  Bij mij waren dit verschillende blokkades die mijn dagelijks leven beïnvloeden en die ik zelf ook niet kon inzien of weghalen. NEI is heel effectief en helpt je op weg om een pad vrij te maken zodat je beter kan ademen en jezelf sterker mag voelen. De blokkade van mijn moeder en mijn emotie die daaraan zit sprong er voor mij uit. Doordat zij niet gelukkig was, denk ik vaak dat ik dat ook niet mag zijn en ik wilde als kind haar pijn weghalen, al op hele jonge leeftijd. De lading en pijn hier rondom is zo groot, wat veel invloed heeft op mijn zelfbeeld. Door die gedachte en blokkade te hebben verzet met NEI, komt er ruimte om sterker te zijn en lost te laten. Dat is een grote shift die nog iedere dag voel!
   Ik ben benieuwd naar een vervolg van NEI. Als je echt tot de kern wil komen, is deze techniek zowel positief als effectief en dat is nou juist zo geweldig! Het hoeft niet altijd heel lang te duren, ons onderbewuste weet namelijk heel veel en wil niets liever dan jou genezen. Je mag er zijn en je goed voelen en NEI helpt hier bij.
   Paulien