Over mij

Een aantal jaren geleden liep ik helemaal vast. Mijn dieptepunt was bereikt toen ik ergens op een afrit langs de A15 stond en niet meer verder kon. Ik was gespannen, had het benauwd, pijn, tintelingen. Er moest iets veranderen. Na veel omzwervingen, kwam ik uiteindelijk op een BSR bank terecht. Daar kreeg ik inzichten die nog niet eerder had gehad. Doordat mijn lijf de spanning los liet, kwamen er ook veel emoties los. Stukken die ik onbewust weggestopt had, omdat ik door wilde en geen tijd had om stil te staan. Onzin natuurlijk en een keerpunt, want een jaar later vloog ik (samen met mijn man) naar Zuid-Afrika om daar 6 maanden te studeren.

In Zuid-Afrika leerde ik hoe ik andere mensen kon helpen om spanning los te laten. Deze reis veranderde mijn kijk op klachten en gezondheid. Hier werd mijn holistisch mensbeeld geboren en mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd naar wat er onder een klacht zit. 

Toen we terugkwamen in Nederland, startte ik mijn praktijk in Body Stress Release. De Zuid-Afrikaanse relaxedheid maakte weer plaats voor werken, leven en structuur. Soms kwamen oude klachten weer even voorbij. Nooit meer zo heftig, maar ergens op de achtergrond wel aanwezig. Ik begon patronen te herkennen bij mezelf en ook bij een groep van mijn cliënten. Klachten die verdwijnen, maar later toch weer de kop op steken. Waarom gebeurt dit? Wat zit er dan onder? De exacte reden blijft vaak onduidelijk.

Mijn zoektocht naar die diepere laag ging verder, via allerlei omzwervingen kwam ik uiteindelijk uit bij Neuro Emotionele integratie. Daar is een nieuwe wereld voor mij open gegaan. De wereld van het onderbewustzijn en alle antwoorden die daarin te vinden zijn. Sindsdien is NEI niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik zet het in bij mezelf, mijn gezin en natuurlijk bij al mijn cliënten.

NEI is voor mij echt een feestje en dat deel ik graag met jou.